Håndværkerfradraget – få op til 12.200 kr. i fradrag 2020

Screen_Shot_2012-02-05_at_17.03.11.original_4lldhp5il088hou8

– Overvejer du at energirenovere din bolig med en efterisolering? Så kan du med fordel gøre brug af håndværkerfradraget.

Håndværkerfradraget henvender sig til den private boligejer, der eksempelvis skal have udført en hulmursisolering. Håndværkerfradraget giver dig mulighed for at få op til 12.200 kr. i fradrag pr. person i husstanden, der er fyldt 18 år. Fradraget kan benyttes i 2020, og du indberetter blot til SKAT via din selvangivelse.

Hvilke fordele er der ved håndværkerfradraget?

Der er uden tvivl mange fordele at hente for dig, der skal i gang med at energirenovere dit hus. Ikke nok med at du på sigt sparer en masse penge, fordi du har fået optimeret isoleringen i dit hus, du kan også spare en betydelig sum penge ved at gøre brug af håndværkerfradraget. Herunder har vi liste med en række fordele ved håndværkerfradraget:

 • Få op til 12.200 kr. inkl. moms i fradrag pr. person i husstanden, der er fyldt 18 år
 • Håndværkerfradraget kan bruges ved langt de fleste energirenoveringer
 • Det er simpelt at indberette fradraget til SKAT

Eksempel på hvor mange penge du kan spare ved hjælp af fradraget

Herunder har vi opstillet et eksempel på, hvor mange penge du rent faktisk kan spare i en gennemsnitskommune (i dette tilfælde er gennemsnitsskatten på 32%) på en energirenoveringsopgave. Vi forestiller os, at du har brugt Viking Isolering.dk til at få udført en loftisolering. Denne opgave endte med at koste 22.000 kr. Af de 22.000 kr. gik de 12.000 kr. til håndværkerløn. Og da du som bekendt kan få fradrag for arbejdslønnen, kan du altså få et fradrag på hele 3.840 kr. Det betyder, at du ender med kun at skulle betale 8.160 kr. for lønnen til håndværkerne. Du får fradraget tilbage i skat via din årsopgørelse for næste år.

Vi har hjulpet mange private danske familier,
men vi hjælper også gerne din virksomhed

Se nogle udvalgte referencer her under, klik på logoet for at læs mere.

Baldrianvej – 2900 Hellerup

Hulmursisolering Hellerup

Vi fik anbefalet Viking Isolering.dk via andre på vejen, der havde benyttet Viking Isolering.dk til hulmursisolering af deres hus. Frederik fra Viking…

Læs mere

Hvidovre Stationscenter

Efterisolering af Hvidovre Stationscenter

Tilbage i år 2013 stod Frederik fra Viking Isolering.dk for et projekt for Hvidovre Stationscenter, hvor Hvidovre Stationscenter skulle have efterisol…

Læs mere

Kronprinsensvej – 3480 Fredensborg

Hulmursisolering Fredensborg

Det er rigtig dejligt at det du fortalte mig inden du gik i gang, stemte med resultatet Du kom til tiden Det tog 2 dage, som du sagde Prisen stemte Og…

Læs mere

Værd at vide om håndværkerfradraget

Herunder har vi samlet nogle af de vigtigste ting du bør vide om håndværkerfradraget.

Hvornår kan du benytte dig af håndværkerfradraget?

Du kan gøre brug af fradraget, hvis du er en privat boligejer, der eksempelvis skal have udført bygge- og energirenoveringsopgaver. Typisk kan du få fradrag for opgaver, der er udført af en isolatør, elektriker, maler, tømrer eller VVS’er. Hvis du gerne vil vide med 100% sikkerhed, hvad du kan og ikke kan få fradrag for, så anbefaler vi, at du tager et kig på SKAT’s hjemmeside.

Kan alle i husstanden få fradrag?

Nej, det kan alle ikke. Alle personer i husstanden, der er fyldt 18 år kan få et håndværkerfradrag på op mod 12.200 kr. inkl. moms.

Hvilke regler gælder der for håndværkeren?

Du kan få et håndværkerfradrag, hvis din håndværker har et CVR-nr. Dette nummer skal nemlig oplyses, når du indberetter fradraget til SKAT. Hos Viking Isolering.dk har vi selvfølgelig et CVR-nr., så det skal du ikke bekymre dig om. For de helt nøjagtige regler, anbefaler vi at du kigger på skat.dk, så du er helt opdateret på gældende regler.

Hvornår kan du indberette fradraget til SKAT?

Arbejde, der er udført i 2019, skal senest indberettes til SKAT inden marts måned 2020.

  Find ud af hvor meget, du kan spare!

  Udfyld formularen, så ringer vi dig op.

  Dine oplysninger er fotrolige. Vi kunne ikke finde på at give dem videre.

  Du kan også ringe til på: 20 28 18 40 (hverdage 07.30 – 16.00)