Om Viking Isolering.dk

Der er sket meget siden vi for 14 år siden isolerede det første hus, vi tog det første isoleringskursus hos ISODAN® Danmark A/S hvor vi blev certificeret ISODAN® isolatører, og det var blot starten på vores spændende rejse ind i isoleringsbranchen.

De sidste par år har været præget af positiv succes, hvor vi blandet andet har efterudannet os hos Skalflex A/S i facadeisolering og fugtsikring, hos Knauf Insulation A/S hvor vi er blevet Knauf Insulation Partner, været i Finland på det første Fibratus Oy isoleringskursus der blev holdt, på Teknologisk Institut hvor vi blev udannede Energivejler, i Rødovre hos Precision Technic Nordic A/S hvor vi uddannet i bygningstermografering, på kursus hos Protox i Kolding hvor vi lærte om råd, skimmel, svamp og insektindgreb, i Vildbjerg hos CBI Danmark A/S hvor vi har taget deres indblæsningskursus og derfor kan kalde os ISOCELL isolatører, det er alle nogle efteruddannelser som har beriget os med en unik og vigtig viden inden for isoleringsfaget.

Vi er passionerede og følger hele tiden udviklingen, og overlader ikke noget til tilfældighederne.

Viking Isolering.dk er passion for energioptimering født ud fra et ønske om at skille sig ud og være tilgængelige, det er vores ambition at oplyse og rådgive med viden der overstiger alle forventninger. Vi elsker det vi laver, og vi stræber efter at være de bedste inden for vores branche, vi er først tilfredse, når du er tilfreds.

Vi er ikke bare endnu en isoleringsvirksomhed. Vi repræsentere isolering af høj kvalitet, da vi både er rige på erfaring men også samtidig prismæssigt til at komme i hærheden af.

Vi er først tilfredse, når du er tilfreds!

Holdet bag Viking Isolering.dk

Skal du vælge et autoriseret isoleringsfirma?

Ja, det er sådan set et rigtigt godt spørgsmål. Som forbruger vil du nok mene at et autoriseret isoleringsfirma ved bedre end et der ikke er autoriseret, men sådan forholder det sig desværre ikke altid. Som det er i dag, er der ikke nogen egentlig udannelse man kan tage, for at blive isolatør.

Man kan altså ikke blive uddannet i indblæsning af isolering i åbne og lukkede konstruktioner, altså indblæsning af løs isolering på loft, etageadskillelse og hulmursisolering… Man kan i dag blive et autoriseret isoleringsfirma, efter et todages kursus.

Hvad vil det sige at være et autoriseret isoleringsfirma?

Normalt forbinder man en autorisation med at have en tilladelse/godkendelse til at udføre en bestemt slags arbejdsopgave, men sådan forholder det sig ikke indenfor isoleringsbranchen. Der kræves ikke nogen egentlig godkendelse for at kalde sig isolatør, og derfor som tidligere skrevet kan et firma blive autoriseret ved blot at én fra firmaet har gennemgå et todages kursus med praktisk information omkring isolering, men man får ikke noget reelt undervisning der ruster firmaet til at kunne udføre en reelt isoleringsopgave.

Der stilles ganske enkelt ikke nogle krav/spørgsmål til:

 • firmaets baggrund
 • firmaets referencer
 • firmaets økonomiske forhold
 • firmaets forsikringsforhold
 • derudover stilles der heller ingen krav til isoleringsmaskinernes størrelse, til trods for at flere af de isoleringsmaskiner der er på markedet i dag er så små, at de burde forbydes til indblæsning af papirulds- og mineraluldsgranulat i lukkede konstruktioner.

Det er desværre alt for let at få en autorisation, man kan få små indblæsningsmaskiner helt ned til 35.000,00 kr., og samtid tage et todages kursus, hvorefter firmaet kan kalde sig et autoriseret isoleringsfirma.

Eksempel:

 • Mandag køber firmaet en indblæsningsmaskine.
 • Tirsdag-onsdag sendes en medarbejder på indblæsningskursus.
 • Torsdag kører firmaet ud til Hr. og Fru Jensen, hvor firmaet råder og vejleder om isolering.
 • Fredag kører firmaet ud for at fortage en hulmursisolering.

Har du lyst til at lægge hulmur til det? – Du har ingen mulighed for at se om arbejdet er i orden, før det er for sent! – Find et isoleringsfirma med erfaring!

 

Hulmursisolering skal udføres korrekt

Her er nogle gode råd til at finde det bedste isoleringsfirma:

 • At isolering ikke er et bierhverv, men firmaets hovederhverv.
 • Få nogle referencer, der ligger år tilbage.
 • Få noget information om baggrund for firmaets viden om isolering.
 • Er isolatøren firmaet sender ud Energivejleder?
 • Hvilket udstyr har og bruger firmaet?
 • Har isolatøren firmaet bruger en autorisation?
 • Bruger firmaet ét, eller flere isoleringsmaterialer?

Indlægget her er ikke lavet for at fremhæve os selv, som værende bedre end alle andre:

Der findes rigtig mange fornuftige isoleringsfirmaer, som har styr på det arbejde de laver, men der findes desværre lige så mange firmaer der er hoppet med på bølgen i den stigende efterspørgsel på energiforbedringer, som desværre ikke har styr på det isoleringsarbejde de laver.